Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
HVALA TI NA HRVATSKOM CARITASU
Hrvatski Caritas dio je svjetske mreže Caritasa sa sjedištem u Rimu. Prvi Caritas u Hrvatskoj osnovao je bl.Alojzije Stepinac 1934.godine. Oduvijek brine o siromašnima, napuštenima, izbjeglicama, mladim majkama koje ne nalaze razumijevanje u obitelji, i svih ostalih u raznim potrebama. Pomoć pružaju kroz prehranu, odjeću, financijski, pružanjem smještaja, borbom za prava zakinutih, savjetovalištima, školovanjem, i na sve ostale načine kojih nismo niti svijesni. Njihovo humanitarno djelovanje prepoznali su i mnoge trgovine i firme te se priključili pomaganju. I tako desetlječima. Neumorno i uporno, jer dobro znaju Tko ih vodi i da nema odustajanja u pomaganju bližnjem. Nemoguće je u brojkama izraziti vrijednost njihovog rada, no to ionako nije niti bitno. Bitno je ono što se osjeti srcu kad uz neku tragediju vidimo akciju našeg Caritasa! 

Dobri Bože, i u našim crkvama djeluje Caritas koji neprestano brine o najpotrebitijima širom naše domovine, a sve to zahvaljujući požrtvovnom radu volontera i dobrim župljanima. Hvala ti Bože na svim ljudima koji mogu i žele pomoći, koji uz donesešenu donaciju daruju i djelić svoga srca. Hvala Ti na svim dobrim dušama koje marljivo pomažu i daruju siromašnima, gladnima, neutješnima i ljudima u patnji. 
Daruju im sve što je potrebno, ali daruju i toplu rijeć i veliku nadu i utjehu da nisu sami, zaboravljeni i napušteni.

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

Lidija Jagarić

Poštovana braćo i sestre u Kristu!

Molimo vas ako imate nadahnuća da napišete molitvu za domovinu Hrvatsku iz srca i da nam pošaljete na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na našem portalu.Također neke molitve ćemo proslijediti i u nekoliko molitvenih zajednica gdje će se čitati pred Presvetim.

Zemljo Hrvatska,Bog te blagoslovio!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI