Za vrijeme djetinjstva, rođendani su zabavni bez obzira tko ih slavi. Baloni, torta, pjevanje i, najvažnije, puhanje svjećica – svaki dio rođendanske proslave je čista zabava.

Kada je ovaj otac imao rođendan, njegovih 6 preslatkih kćeri i uzbuđena supruga su se okupili oko njega da bi mu otpjevali „sretan rođendan“. Sve je išlo po planu dok otac nije ugasio svjećice.

Svi znamo riječi rođendanske pjesme, no mnogi od nas ne znaju njezinu povijest. Legenda govori da je pjesma napisana od strane dvaju sestara iz Kentuckyja pod imenima Patty i Mildred Hill i to negdje u kasnim 1980-im.

djevojčice tata svjećice
Snimka zaslona: YouTube

Umjesto za rođendan, ova se pjesma pjevala kao pozdrav jutru. Prijelaz iz „Dobro ti jutro“ u „Sretan ti rođendan“ nije dokumentiran, ali je prošlo oko 30 godina prije nego je snimljena ova popularna verzija.

Zapravo, skladatelj Robert H. Coleman je prvi put upotrijebio tu pjesmu u svojoj knjizi pjesama. Sada se nju pjeva na svakom rođendanu – prije puhanja svjećica, naravno.

Nakon što je obitelj otpjevala „sretan rođendan“ djevojke su gledale kako se njihov tata pripremio za puhanje svjećica. Naravno, otpuhao ih je u jednom pokušaju.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Nije imao pojma da će njegove djevojčice imati tako snažnu reakciju na taj događaj. Strašno je smiješna i slatka u isto vrijeme.

Pogledajte ovaj trenutak u priloženom videu. Sva sreća pa je mama imala upaljenu kameru cijelo vrijeme.

Dozvoljeno je kopiranje uz objavu ovog linka: https://www.novizivot.net/2017/10/31/djevojcice-tatino-puhanje-svjecica/

PODIJELI