Devet godina bez Toše Proeskog

68

Deveta obljetnica otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa

Obilježavanje devete tužne obljetnice kreće u petak 14.10., u Novoj Gradiški.

tose

U nedjelju 16.10.2016. napuniti će se točno devet dugih godina, otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski. Upravo toga dana brojni štovatelji, kao i sugrađani malenog Kruševa, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja. Svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača koji je ostavio neizbrisiv trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat.

Obilježavanje devete tužne obljetnice kreće u petak 14.10., u Novoj Gradiški, gdje će u 16:30h ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon toga, točno u 17:00h sa stadiona NK Sloga krenut će maraton dug 900 km od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima sve ove godine, maratonci će odati počast prerano preminulom Toši Proeskom.

U subotu 15.10. od 11:30h, održat će se misa u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu, a dan kasnije u nedjelju 16.10., na samu obljetnicu, od 10:00 do 11:00h kapelica će biti otvorena za sve one koji će se svojim dolaskom upravo tamo prisjetiti lika i djela omiljenog pjevača.

Tošine riječi, “Ve Sakam Site” (Sve Vas Volim) i danas, nakon devet godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je to bilo najpotrebnije.

“Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.”, Toše Proeski.

Izvor: portal Dnevnik.hr | 13.10.2016.

{youtube}wgRCJPs2ZKA{/youtube}

 

{youtube}sVkxJt6SHZk{/youtube}

PODIJELI