‘Crveni vrag’ postao svećenik: Bivši igrač Uniteda nosi halju

163

Philip Mulryne (39) karijeru je završio 2009. Zavjetovao se u Dominikanskom redu, a nedavno je postao svećenik. Izbornik Sjeverne Irske potjerao ga je iz reprezentacije zbog pijanstva 2005. godine

Autor: Marko Šnidarić

Igrao je uz Ryana Giggsa, Davida Beckhama i Paula Scoholesa u juniorima Manchester Uniteda, za seniore je nastupio jedanput, a nogometni put odveo ga je u Norwich, Cardiff, Leyton Orient i na kraju King’s Lynn gdje je završio karijeru.

Philip Mulryne (39) bivši je reprezentativac Sjeverne Irske za koju je odigrao 27 utakmica. Karijeru je završio 2009. godine i zavjetovao se u Dominikanskom redu.

Ni deset godina kasnije zaredio ga je nadbiskup Joseph Augustine Di Noia koji je iz Rima stigao u Dublin na ceremoniju. Mulryne je nekoć zarađivao 400.000 kuna mjesečno, ali nikad nije ispunio potencijal u karijeri koju su obilježile ozljede.

Nakon karijere dvije godine studirao je filozofiju, a potom je proveo godinu dana na studiju teologije u Rimu. Nije uvijek bio dobar dečko.

Sjevernoirski izbornik Lawrie Sanchez potjerao ga je iz reprezentacije 2005. godine nakon što se Mulryne iskrao iz hotela tijekom reprezentativne akcije i vratio se pijan u jutarnjim satima.

Bivši stoper Hajduka: Vjera mi je branila grubosti

Goran Granić igrao je u Varteksu i Hajduku, a nakon nogometne karijere sa suprugom je u Katoličkoj crkvi vodio sastanke molitvene zajednice ‘Dobri pastir’, a nerijetko je savjetovao mlade nogometaše poput Josipa Radoševića i Mije Caktaša.

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Igrao je u onom nesretnom 5-0 porazu Hajduka od Debrecena 2005. godine, a mnogi su tada posprdno komentirali da Splićani nisu mogli bolje proći kad im je u obrani igrao čovjek kojem vjera zabranjuje da radi prekršaje.

– U tisku je izašla ta informacija pa sam ispao neki vjerski fanatik. Naravno da to nije istina, ja sam rekao da mi vjera brani grubosti i namjeru da ozlijedim protivnika, a ne da ne napravim prekršaj – pojasnio je Granić, koji se prisjetio anegdote:

– Igrao sam s Perom Pejićem u Albaniji, koji mi je na treningu rekao: ‘Nemoj da zovem novinare i da im kažem koliko si grub, obje su mi noge plave od tvojih startova i udaraca, a ti kao ne smiješ zbog vjere raditi prekršaje’ – rekao je Granić.

Izvor:24sata.hr

PODIJELI