CILJANI NAPADI NA KRŠĆANE U NJEMAČKOJ Prošle godine zabilježeno ih je stotinjak, među njima i jedno ubojstvo

95

U najmanje 14 slučajeva ‘protukršćanska’ su djela počinili tražitelji azila i izbjeglice.

Autor: IKA/CroExpress

Prošle je godine u Njemačkoj počinjeno gotovo 100 ciljanih napada na kršćane, među kojima su jedno ubojstvo, devet slučajeva ozljeđivanja i jedan palež, pišu njemačke novine ‘Funke Mediengruppe’ pozivajući se na brojke koje je objavio Savezni kriminalistički policijski ured, prenosi Radio Vatikan.

U četvrtini slučajeva riječ je o napadima na crkve ili kršćanske simbole. U najmanje 14 slučajeva ‘protukršćanska’ su djela počinili tražitelji azila i izbjeglice. Spomenuto se ubojstvo dogodilo u travnju 2017. godine u bavarskom gradu Prien am Chiemsee kad je afganistanski tražitelj azila ubio svoju sunarodnjakinju koja je prije nekoliko godina prešla na kršćanstvo. Ubio ju je pred očima njene djece, a razbjesnili su ga, po riječima dužnosnika, pozivi da se i on preobrati.

Nakon povećanog broja napada na kršćane, njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere (CDU) je u ljeto 2016. godine naložio da se od 2017. sustavno bilježe protukršćanski zločini, a ove su godine objavljeni prvi rezultati. Prema podacima organizacije ‘Open Doors’, u 2016. godini zabilježena su 734 slučaja vjerski motiviranog nasilja nad kršćanskim izbjeglicama u njemačkim prihvatilištima za tražitelje azila.

05.02.2018.

Preuzeto: CroExpress

PODIJELI